Kokosbrood recept endo-proof
Dit kokosbrood is simpel, voedzaam en vooral een heel lekker begin van de dag. Een favoriet, naast het super smeuïge bananenbrood dat Estelle onlangs heeft ontdekt! Ideaal als snel ontbijt of lunch!
Ingrediënten:
Natte ingrediënten:
100 g biologische, ongezoete appelmoes
150 g Griekse yoghurt of (lactosevrije) kwark
2 eieren
150 ml kokosmelk
1 tl vanille-extract
Honing naar smaak (ik gebruik vaak 1–2 eetlepels)
Droge ingrediënten:
60 g kokosmeel
60 g boekweitmeel
60 g ongezoet, natuurlijk eiwitpoeder*
1 tl bakpoeder
Snuf zout
Kaneel, speculaaskruiden of pumpkin spice naar wens
Handje pure chocolade, noten, pitten en/of zaden (optioneel)
*Als je geen eiwitpoeder in huis hebt, kun je dit vervangen voor meel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Bekleed een kleine cakevorm of ovenschaal met bakpapier of vet hem licht in met kokosolie.Meng de natte ingrediënten.
In een grote kom: klop de appelmoes, Griekse yoghurt (of kwark), eieren, kokosmelk, vanille-extract en honing goed door elkaar tot een glad mengsel.Voeg de droge ingrediënten toe.
Voeg het kokosmeel, boekweitmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, zout en de kruiden toe. Meng alles met een spatel of garde tot een egaal beslag.Voeg extra’s toe.
Roer eventueel de stukjes pure chocolade, noten, pitten of zaden door het beslag.Bak het brood.
Giet het beslag in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak het kokosbrood ongeveer 30 minuten op 180°C, tot het goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt.Laat afkoelen.
Laat het brood even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
—> Bewaar luchtdicht in de koelkast tot 4 dagen of vries plakjes in.