endometriose dieet recept: bananen-amandelbrood
Soms is ‘goed voor jezelf zorgen’ gewoon: iets maken waar je lijf blij van wordt. Vandaag was dat bananen-amandelbrood — simpel, voedzaam en verslavend lekker. Met amandelmeel, vanille, speculaaskruiden en een snuf kaneel. Endo-friendly én het maakt een goed ontbijt of lunch, vooral met wat fruit en (laco-vrije) yoghurt. Bekijk ook ons recept voor kokosbrood.
Ingrediënten:
Natte ingrediënten:
2 rijpe bananen
2 eieren
40 g amandelpasta (of pindakaas)
60 g Griekse yoghurt
1 tl vanille-extract
1 el honing of maple syrup
Droge ingrediënten:
40 g amandelmeel
60 g havermoutmeel
40 g ongezoet, natuurlijk eiwitpoeder*
1 tl bakpoeder
Snuf zout
Kaneel en/of speculaaskruiden naar wens
Handje pure chocolade of gehakte noten (optioneel)
*Als je geen eiwitpoeder in huis hebt, kun je dit vervangen voor meel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.Meng de natte ingrediënten.
Mix de bananen samen met de eieren, amandelpasta, yoghurt, vanille-extract en honing met de staafmixer tot een glad beslag.Voeg de droge ingrediënten toe.
Meng in een aparte kom het amandelmeel, havermoutmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, zout en de kruiden.
Voeg dit vervolgens toe aan het natte mengsel en roer goed door tot er een egaal beslag ontstaat.Extra’s toevoegen.
Spatel eventueel stukjes pure chocolade of noten door het beslag.Bakken.
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak het bananen-amandelbrood ongeveer 30–35 minuten op 180°C, tot het goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.Afkoelen.
Laat even afkoelen in de vorm, daarna verder op een rooster.
—> Bewaar luchtdicht in de koelkast tot 4 dagen of vries plakjes in.